Informatie

Heerlijke verse biologische groenten, fruit en droogwaar is waar FoodCoopNoord in Amsterdam voor staat. We zijn een duurzaam en biologische collectief. Als collectief kopen we samen de beste biologische, seizoensgebonden en lokale producten in. Deze producten worden onder de leden verdeeld. Omdat we samen direct bij de boeren en bedrijven bestellen, blijven de kosten laag. Zo is het mogelijk dat iedereen voor weinig geld biologisch kan eten. We vinden het namelijk belangrijk dat goed voedsel betaalbaar blijft voor mensen met een kleine portemonnee.

Niet alle producten zijn lokaal en biologisch. De meeste producenten komen van de boeren uit de Noordoostpolder. Biologisch en lokaal inkopen is niet altijd zo duurzaam als we dachten. Een producent kan nog zulke oprechte biologische bedoelingen hebben maar als die producent niet professioneel genoeg denkt en handelt, hoeft de uitkomst niet duurzaam te zijn. Bijvoorbeeld een biologisch-dynamische boer slaat zijn producten niet goed op waardoor zijn oogst sneller bederft. Wij vinden het belangrijker om te kijken naar het proces. Hoe de producent met de producenten en  de producten omgaat.

De tussenhandel slaan we zoveel mogelijk over. De voordelen hiervan zijn: de prijzen zijn lager en ons eten is verser. FoodCoopNoord is een coöperatie zonder winstoogmerk.

Klik hier voor de FoodCoopNoord flyer

verse, biologische, seizoensgebonden en lokale producten, direct van de boer zonder tussenpersoon