Bestellen en ophalen

Bestellen en ophalen

ONLINE BESTELLEN
Elke zaterdagochtend ontvangen alle leden een mail met een link naar de bestellijst. Als je inlogt, zie je wat er die week beschikbaar is. Tot zondagavond kun je daar online je bestelling plaatsen.

Voor een indruk van het aanbod: zie deze besteldemo (aanbod september 2015) of bekijk deze lijst (aanbod mei 2023).


Dit filmpje legt uit hoe het bestellen werkt.

AFREKENEN

De kosten van je bestelling kun je afrekenen met iDEAL. Door af te rekenen maak je de bestelling definitief. Let dus op dat je betaalt voordat de bestelronde sluit, anders worden je producten niet geleverd. Alle producten die niet leverbaar blijken te zijn, worden omgezet naar een credit bedrag op je account. Bij de volgende bestelling wordt dit bedrag automatisch afgetrokken van je nieuwe bestelling.

AFHALEN

Je kunt je bestelling afhalen op woensdag tussen 17.30 en 19.00 ons uitgiftepunt bij de VerbroederIJ aan de Johan van Hasseltweg 21 in Noord.

We vragen iedereen om eigen zakjes,  tasjes of kratjes mee te brengen om je bestelling mee naar huis te nemen! Papieren zakjes zijn handig om te hergebruiken en mee te nemen.

Check je kratje! Vergelijk ter plekke de inhoud van je kratje met het bestellijstje dat aan je krat hangt. Klopt er iets niet, dan kun je dat meteen aan het uitgifteteam  melden.  Als het achteraf moet worden uitgezocht is het veel meer werk.

Kun je zelf niet op woensdag ophalen maar heb je wel besteld, vraag dan een ander lid of een kennis om je bestelling voor je mee te nemen. Dat kan via het berichtensysteem op de site of via de groeps-whatsapp.

[groenten op de afhaaldag]
[groenten op de afhaaldag]

Nog wat details

GEZAMENLIJKE MINIMUM AFNAME
Omdat we rechtstreeks bestellen bij de producenten zijn wij genoodzaakt om grotere aantallen af te nemen. Zo kunnen we bijvoorbeeld pompoenen per 10 stuks bestellen. Dat betekent dat we 10, 20 of 30 pompoenen kunnen afnemen, maar geen 13. Als 13 mensen een pompoen bestellen, krijgen we er maar 10, anders blijven we met 7 pompoenen te veel zitten. Drie mensen krijgen dan dus helaas geen pompoen. Hier geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Als je op zaterdagochtend bestelt is de kans dus groter dat je alles krijgt wat je bestelt, dan wanneer je zondagavond bestelt.

ZIEN HOEVEEL ER AL IS BESTELD DOOR ANDEREN
Op de website kun je naast elk product zien hoeveel er al is besteld en hoeveel er nog nodig is om het minimum te halen. Op die manier kun je inschatten wat wel en niet geleverd zal gaan worden en kun je bestellingen ‘vol’ maken zodat de kans groter is dat ze geleverd worden.

[foodsoft account]
DE ‘EXTRA’ KOLOM
Naast elk product staan twee kolommen. De eerste kolom is om de hoeveelheid te bestellen die je in ieder geval wilt hebben. De tweede kolom is om aan te geven wat je eventueel ‘extra’ zou willen bestellen, mocht je daarmee minimum afname kunnen helpen halen. Als er genoeg mensen zijn die dit product bestellen, dan zal je de extra hoeveelheid dus niet ontvangen, maar mocht het nodig zijn om de bestelling vol te maken, dan wel. In de eerste instantie betaal je niet voor de producten die je in de ‘extra’ kolom opgeeft. Dit bedrag zal bij je volgende bestelling worden opgeteld en reken je dan pas af.

verse, biologische, seizoensgebonden en lokale producten, direct van de boer zonder tussenpersoon