Hoe word ik lid

Hoe word ik lid?

FoodCoopNoord is een vereniging. Iedereen kan lid worden voor €10,- per jaar. Het lidmaatschapsgeld wordt gebruikt om o.a. de bezorgkosten van de leveranciers en administratieve kosten te dekken (zoals kosten voor de website en de bankrekening), en om kleine investeringen te doen zoals een weegschaal kopen.

Als je lid wordt, doe je eerst een keer mee met de uitgifte op een woensdagmiddag. Als je lid bent geworden krijg je ook toegang tot de bestellijst. Eenmaal ingelogd kan je heel makkelijk je bestelling plaatsen. Kijk hier om te leren hoe dat in zijn werk gaat. Bij de eerste bestelling wordt automatisch de €10,- lidmaatschapskosten in rekening gebracht.

Om lid te worden stuur je een mailtje naar rooster [at] foodcoopnoord.nl. Je ontvangt dan spoedig de gegevens om een account aan te maken zodat je je eerste bestelling kan plaatsen.

_DSC1092

MEEHELPEN

Om het direct inkopen bij boeren zonder tussenpersoon mogelijk te maken, moet ieder lid een beetje meehelpen met de organisatie. Dat kan door vier keer per jaar mee te helpen met het klaarzetten van de bestellingen tijdens de uitgifte. De uitgifte vindt plaats op elke woensdag tussen 15.30 en 19.00 uur in teams van 4 personen. Producten worden geleverd in grote kratten en worden per bestelling verdeeld onder de leden. Ieder lid geeft zo zijn of haar bijdrage aan de cooperatie en tijdens de uitgifte en zo leer je elkaar ook een beetje kennen!

Leden die zich nooit op woensdag vrij kunnen maken, kunnen ook op een andere manier meehelpen. Bijvoorbeeld door contact te onderhouden met leveranciers, de website en Facebookpagina bij te houden, de nieuwsbrief te schrijven of iets anders te doen wat je leuk vindt of waar je goed in bent.

LEUKE EXTRA’S

Eens in de paar maanden proberen we met de leden samen iets leuks te organiseren, zoals een etentje of een uitje naar de boeren. Vaak combineren we dat met overleg over hoe we dingen kunnen verbeteren en organiseren. Iedereen is hier welkom. Als je zelf een leuk idee hebt voor een activiteit, laat het weten!

LIDMAATSCHAP OPZEGGEN

Wil je weer stoppen? Stuur dan een e-mail naar rooster [at] foodcoopnoord.nl met dat verzoek.

verse, biologische, seizoensgebonden en lokale producten, direct van de boer zonder tussenpersoon