Leveranciers

Leveranciers van biologische groenten, fruit, vis en vlees

Produceer jij lokaal en duurzaam voedsel en zou je wel aan de FoodCoopNoord willen leveren? Vul dan dit formulier in en we nemen contact met je op om te kijken wat er mogelijk is.

Hieronder meer informatie over onze huidige leveranciers.

foto van de kooloogst bij bioromeo
[kooloogst]
BioRomeo:   Direct van de boer, met liefde geteeld, verse en overheerlijke groenten en fruit. Dat is waar BioRomeo voor staat. Diverse boeren uit de Noordoostpolder hebben zich verenigd om samen een breed assortiment biologische groenten en fruit te leveren via restaurants, de lokale markt maar ook direct aan jou, de consument! Die betrokkenheid, die passie en die versheid, dat proef je terug in het product.

Vis van Henry:   Vis van Henry is groothandel, leverancier en verkoper van eerlijke vis. Zij verkopen alleen vissen waarvan zij denken dat zij een eerlijk en fijn leven hebben gehad. In de zee (wild) of van een biologische kwekerij.  “Vis is een natuurproduct. We zijn afhankelijk van de zee, rivieren en het ecosysteem dat ze gezond en levend houdt. Daarom verkopen wij alleen duurzame, eerlijke vis.”

[vis van henry]
[vis van henry]
Paul Annee:   Biologische bakker, een begrip in Amsterdam! Volkorenbrood (zowel desem als gist) van Bakkerij Paul Année is op ambachtelijke wijze gebakken van de volle tarwekorrel. De boer heeft zijn graan biologisch verbouwd zonder kunstmest en chemicaliën. Bij de molenaar wordt het graan tussen de molenstenen langzaam tot meel vermalen. Hierdoor blijven de essentiële voedingsstoffen behouden.

Alon’s Pickles:   In mijn werkplaats in Amsterdam Noord fermenteer ik lokale en biologische groenten in houten vaten (groenten ook afkomstig van Bio Romeo en Le Galline Felici!).  Het aanbod varieert met de seizoenen, sommige recepten zijn traditioneel en sommige experimenteel. Zelf ben ik ook lid van de food coop!

Le Galline Felici:   Een Italiaanse coöperatie van biologische boeren waar we maandelijks lekkere biologische zuidvruchten kunnen bestellen. Wij bestellen ’s winters bij hen via de winkel Terre Lente (Lindenstraat 48) van Luigi Pucciano.

verse, biologische, seizoensgebonden en lokale producten, direct van de boer zonder tussenpersoon