Leveranciers (old)

Hieronder meer informatie over onze huidige leveranciers.

De producten bij de FoodCoopNoord zijn zoveel mogelijk lokaal en biologisch. De meeste producenten zijn boeren in de Noordoostpolder. Echter niet altijd. Biologisch en lokaal bestellen is niet altijd zo duurzaam als we dachten. Een producent kan nog zulke oprechte biologische bedoelingen hebben maar als die producent niet professioneel genoeg denkt en handelt, hoeft de uitkomst niet duurzaam te zijn. Bijvoorbeeld: een biologisch-dynamische boer slaat zijn producten niet goed op waardoor zijn oogst sneller bederft. Wij vinden het belangrijker om te kijken naar het proces. Hoe de producent met de producenten en de producten omgaat.
De tussenhandel slaan we zoveel mogelijk over. De voordelen hiervan zijn: de prijzen zijn lager en ons eten is verser.

BioRomeo: Direct van de boer, met liefde geteeld, verse en overheerlijke groenten en fruit. Dat is waar BioRomeo voor staat. Diverse boeren uit de Noordoostpolder hebben zich verenigd om samen een breed assortiment biologische groenten en fruit te leveren via restaurants, de lokale markt maar ook direct aan de consument, jij! Die betrokkenheid, die passie, die versheid, dat proeft je terug in ons product.

Vis van Henry:   Vis van Henry is groothandel, leverancier en verkoper van eerlijke vis. Zij verkopen alleen vissen waarvan zij denken dat zij een eerlijk en fijn leven hebben gehad. In de zee (wild) of van een biologische kwekerij.  “Vis is een natuurproduct. We zijn afhankelijk van de zee, rivieren en het ecosysteem dat ze gezond en levend houdt. Daarom verkopen wij alleen duurzame, eerlijke vis.”

Binnenkort ook vers brood van de bakker. Informatie volgt.

En binnenkort de Italiaanse coöperatie van biologische boeren waar we maandelijks lekkere biologische olijfolie en sinaasappels kunnen bestellen.

Er komen steeds weer nieuwe leveranciers bij. Zelf kun je hier ook altijd over meedenken!

verse, biologische, seizoensgebonden en lokale producten, direct van de boer zonder tussenpersoon